back2bank
Erősít a hazai FoxRage
FoxRage termékekhez már több éve hozzá lehet jutni hazai forrásból, de látható mozgolódás kezdődött az év elején a márka facebook oldalán is. Rögtön az év elején bemutatkoztak a magyar csapattagok. Vátoztatás nélkül közöljük a listát képekkel, ugyanis felbukkan a csapattagok között (és a FOXRAGE anyaoldalán is hazai tanácsadó titulussal) Szarvas Zoltán akinek szakmai pályaíve és már elért sikerei jelentenek valamilyen garanciát arra, hogy fel fognak pörögni az események ettől az évtől a FoxRage hazai háza táján amiről semmiképpen sem fogunk lemaradni.

A FoxRage nemzetközi oldalán jelenleg 62 csapattag van feltüntetve, köztük a Media team szekcióban is felbukkan egy magyar, Imre Kristóf neve, aki minden minden bizonnyal a hazai csapat segítségére van, ez a tény rögtön az első videóban is megmutatkozik, egészen profi vágásokkal és ötletes megoldásokkal találkozunk, lenntebb mutatjuk.

K uris Gabriella családjában generációról generációra vándorol a horgászat szeretete, így ez számára egyfajta életérzés is. Az utóbbi években a ragadozóhalas horgászatban mélyült el. Magával ragadta a pergetés érzése, a változatos taktika, a tavak ès folyók sokszínűsége, az alkalmazott módszereinek tökéletesítése. Kedvenc tava a Balaton ahol minden évben rendszeresen perget. Legkedveltebb halai a süllő és a csuka melyekre főként gumihalakkal és wobblerekkel horgászik. Örömmel várja a 2020-as évet!

M árkus Milán körülbelül 10 évvel ezelőtt kezdte el a pergetést akkor még a pontyhorgászat mellett majd teljesen magával ragadta a rablóhalas peca. Kezdetben csukára horgászott különféle holtágakon aztán fokozatosan a folyóvizek felé fordult, így először a Tiszán kezdte a gumihalas módszer elsajátítását. Egy jó süllő rávágása a gumira semmihez sem hasonlítható érzés, ezért gyorsan ez a módszer lett a kedvence. Pár év tiszai „edződés” után 4 évvel ezelőtt a Dunára tette át a székhelyét, ahol aztán „rögeszméje” lett a kapitális süllők kergetése. Minden energiáját a megfogásukra áldozta, de így is közel 2 év kitartó munkája kellett míg sikerült az első nagysüllőt csónakba emelni. Ez idő alatt megtanította a folyó, hogy nem a cél fontos, hanem az út maga ami a kapitális süllő megfogásához vezet. Amikor csak teheti a Dunán van nagyobb süllők reményében, de egy jó téli balinozásra is gyakran elcsábul. A folyamatos fejlődés érdekében 2 éve már a Csónakos Pergető Országos Bajnokságon is indul csapattársaival és igyekeznek felnőni az igen erős mezőnyhöz.

S zarvas Zoltán volt olyan szerencsés, hogy a Tisza-tó partjára, Tiszafüredre született, ráadásul a sors úgy hozta, hogy egyidős a Tisza-tóval. Nagyapja, és apja is horgászott, így a sorsa már néhány évesen megpecsételődött. Először főleg békés halakra horgásztak, már egész fiatalon versenyezett is. Megyei bajnokként rendszeres részvevője volt az országos horgász öttusa döntőinek. Később a Tisza ártereinek csukái is felkeltették a figyelmét, a hidegebb időszakban azokra horgásztak, majd üldözték a balinokat a nyári időszakban. A 90’-es évek legelején fedezték fel a téli gumihalas süllőzést, melyhez a Tisza olyan terepet biztosított, amit ma már nagyon kevesek hinnének el. Ugyanebben az időszakban fedezték fel a nyári éjszakákon a harcsa pergetést, és nappal kuttyogatást. Utóbbiaknak hála, 1995-98 között a spanyol Rio Ebro folyón volt guide, majd kirendeltség vezető az egyik legnagyobb német horgásztábor alkalmazásában. 1995-ben jelent meg az első cikke a Magyar Horgász magazinban, s azóta (!!!)  a lap állandó szerzője.  Az ezredforduló után a csónakos pergető szakág kialakulása mellett bábáskodott, és a hazai csónakos pergető válogatott első szövetségi kapitánya lett. Fantasztikus helyszíneken horgászhatott és horgászhattak a csapattal, az orosz Volgán, a kazah Ili folyón, az ukrán Dnyeper-deltában, vagy épp a Khisezers-tavon. Idővel tiszafüredi Sporthorgász Egyesület elnöke lett, majd a Tisza-tavi Horgászegyesületek Szövetségének elnöki posztjára is megválasztották, így a MOHOSZ Választmányában is képviselheti a horgászok érdekeit. Az utóbbi 15 évben – fővárosi lakosként – egyre inkább dunai horgász lett. Mára már a pergetés az első számú szakág, melyet szívesen művel, de a tavaszi keszegezések, a nyári nádi pontyozások és a legyes horgászat sem hagyja hidegen. 15 éven át volt a világ egyik legnagyobb horgászcikk-gyártójának szponzorált horgásza, majd konzultánsa. 2 év szünet után nagy örömmel fogadta el a FOX ajánlatát, és konzultánsként támogatja a Rage vonal hazai disztribúcióját. Biztos benne, hogy tapasztalataival segíteni tudja azt a nagyszerű csapatot, mely összeállt a 2020-as esztendőre. (Ebben mi sem kételkedünk.)

S zabó Szabolcs 5 évesen fogta az első halát, azóta élete részét képezi a horgászat. Finomszerelékes módszerekkel kezdett, ifi korában a Csepel horgászegyesületet igyekezett erősíteni a csapatbajnokságokon. U22-es korosztályban csak a versenyhorgászat volt porondon, sikerült MOHOSZ kupát is nyernie. Idővel a pergető horgászat előtérbe került, immáron 7 éve csak a ragadozó halakat üldözi. Kedveli a kihívásokat, szinte csak élő vizeken horgászik.

Kucsák László 39 éve, azaz 8 éves kora óta horgászik. Ekkor vitte el először Édesapja horgászni. Örökség ez a horgászat, amit Tőle kapott. Az idő múlásával egyre csak erősödik benne az érzés, hogy mit jelent számára a horgászat. MINDENT!!!! A pergetés amiben megjelenik, hogy miről szòl számára ez a sport. Állandò mozgás, kötöttségek nélküli peca. A harcsa és a süllő a két legkedvesebb halfaj számára amit pergetve próbál megfogni. A célzott nagyhal horgászat fantasztikus dolog, mert megmutatja az ember korlátait, emellett kitartást, sok-sok erőfeszítést igényel, az első perctől az utolsóig. Egy kapitális harcsa vagy egy süllő megfogása nehéz feladat, rengeteg tanulást igényel, ami örökké tart.  A folyamat vége egy nagy sóhaj és a visszaengedés után látni, ahogy a nagy hal elúszik. 

S zabados Gábor aszolút antipecás családból származik. 12 évesen fogott először horgászbotot a kezében a Duna-Tisza csatorna partján egy barát jóvoltából. Finomszerelékes csatornapecával kezdett, de már gyerekként is „izgatta” a műcsalis horgászat. Évek óta csak a pergetésnek szenteli a „drága” horgászidejét. A legnagyobb kihívásokat rejtő csónakos, folyóvízi pergetések jelentik számára a különleges élményt.

Leveleki ragadozók

Havi előfizetés

Előfizetésed havonta megújul. Nincs kedvezmény

Fél éves előfizetés

Előfizetésed havonta megújul. Nincs kedvezmény

Éves előfizetés

Előfizetésed havonta megújul. Nincs kedvezmény

Banner Content
Tags: , , , , , , ,

Ajánlott cikkek

Archívum

img advertisement