back2bank
Varsás és gereblyéző orvhalászt is fogtak a BHNp munkatársai
Mozgalmasan telt a hétvége a Balatoni Halgazdálkodás Zrt. halőreinek Balatonfűzfőn, pénteken varsás orvhalászt fogtak, vasárnap pedig gereblyézőt.

A héten a balatonfűzfői Marina Port vitorláskikötőben, területbejárás közben találtak egy vízbe engedett varsát. Aki figyelni szokta a külföldi internetes áruházak oldalait, már találkozhatott ezzel a hatszögletű, 110 cm átmérőjű, hat nyílással rendelkező, kupola alakú varsával. Mivel a varsát láthatóan ürítették, így megfigyelték a környezetet és pénteken 13 óra körül meg is érkezett a varsa gazdája, aki halat emelt ki belőle.

Iratkozz fel a legfrissebb cikkeinkre!

Hogy nehogy el ússz a cikkekről! 😀

Név: E-mail cím

A halőrök ellenőrzés alá vonták É.J.A. sarkadi lakost, akinek a vitorlása ettől a helytől nem messze volt kikötve. A vitorlás és környezetének átvizsgálása után a halőrök találtak még egy 1,2*1,2 méteres emelőhálót és két csalihalfogó hálót a vízbe vetve. Orvhalászunk nem rendelkezett horgászatra jogosító okmányokkal, ennek ellenére a hajóból előkerült még öt horgászfelszerelés is. Az intézkedés során előkerült 52 hal: egy méreten aluli, 22 cm-es compó, 10 sügér (köztük egy méreten aluli), valamint keszegek. Az intézkedés közben halőreink értesítették a Balatoni Vízirendészet nyomozóit, akik büntető eljárást indítottak az orvhalásszal szemben.

Vasárnap két óra után szintén Balatonfűzfőn, de már a Laguna Yacht Club területén, érték tetten a társaság hivatásosai P.N. budapesti lakost, aki pergető felszerelése segítségével gereblyéző módszerrel fogott ki kilenc keszeget, a kikötőmedencében található nagy mennyiségű keszeg közül. P.N. engedéllyel nem rendelkezett, de jól láthatóan tudta, hogy az általa alkalmazott módszer nem engedélyezett, mert minden egyes kívülről akasztott keszeget elrejtett a tőle 10-15 méterre lévő, partra helyezett vitorlások közé. A gereblyézést több hal kifogásáról videofelvételen rögzítették, e horgásszal szemben megkezdték az intézkedést és értesítették a Vízirendészet nyomozóit, akik a gereblyézőt előállították és ellene eljárást indítottak.

Havi előfizetés

Előfizetésed havonta megújul. Nincs kedvezmény

Fél éves előfizetés

Előfizetésed havonta megújul. Nincs kedvezmény

Éves előfizetés

Előfizetésed havonta megújul. Nincs kedvezmény

Banner Content
Tags:

Ajánlott cikkek

Nincs ajánlott cikk

Archívum

img advertisement